Морковени бонбонки за малки и големи- Вариант 2 За деца или за възрастни, суровите бонбонки са супер десерт или просто за нещо сладко, или пък ей така между храненията. Предлагам ви още един вид морковени бонбонки. Пропорции на око, а съставките са следните: Моркови Овесени ядки Няколко листенца мента или щипка суха мента Сусамено семе Кокосови стърготини Мед Смиламе овесените ядки и сусаменото семе, за любителите на кокос като мен и малко от него. Ако ги приготвяте за децата смелете съставките по- хубаво, ако ли не може да оставите да се усещат съставките. Смиламе и морковките на ситно, заедно с ментата. Ииии всички съставки се омесват добре. Оформяме и панираме в кокос или сусам :) Аз добавих и малко червени боровинки- те привнасят леко киселичък вкус :) ДА ВИ Е СЛАДКО!
Обичате ли бисквитки? А помните ли бисквитеното чудовище :) едно такова синичко и пухкаво и обожава да хрупа бисквитки всякакви. Даааа, и ние от Кафе Атлас обожаваме всякакви бисквитки, за това и имаме такова голямо разнообразие. Бисквитки с карамел, бисквитки с шоколад, овесени бисквитки, кокосови бисквитки, морковени бисквитки, а класацията водят най- новото ни попълнение овесените бисквитки със стафиди и орехи. И понеже са ни любими ще ви представим тяхната рецепта, за да може да си я приготвите вкъщи :) Да запретнем ръкави и да започваме! За 20 бисквитки са ви необходими: 115 грама краве масло на стайна температура 130-140 грама кафява захар 1/2 чаена лъжичка ванилия 1 с.л. ленено брашно (разтворено в 3 с.л. студена вода) или 1 яйце 100 грама пълнозърнесто брашно 1/2 чаена лъжичка сода за хляб 1/2 чаена лъжичка канела щипка сол 120 грама фини овесени ядки 50 грама стафиди 50 грама орехи Продуктите са набавени и следва забавната час...
Къде в София мога да изпия едно наистина вкусно, чисто, истинско кафе? Два бленда от сертифицирани специални кафета с история, от фермата до чашката ароматно, плътно кафе или капучино. Освен това още пет едносортови арабики, за да усетиш вкуса и аромата на кафето от извора, от градините на кафето. А, да и всеки месец още една арабика изпечена специално за филтър - V60 или френска преса, така че да излязат наяве истинските аромати и вкусове. В Кафе Атлас отделяме огромно внимание на кафето което предлагаме, защото вярваме в качеството и разнообразието и както ние бихме искали да изпием едно вкусно капучино, така го предлагаме и на вас. Отне ни над две години да разработим вкусово основния бленд който предлагаме, но времето и усилията си заслужават и ще продължим да го развиваме и занапред. Благодарение на нашия пекар постигнахме едно много балансирано, плътно кафе с изразен аромат на какао и карамел и страхотен послевкус на сладък тютюн. Бленд от най-качествени арабики с и...
Коментари
Публикуване на коментар