За едни по- здравословни бисквитки Лоакер
Знаете ли, от известно време се опитвам да предлагам в кафето нещо по- така, по- здравословно. Не, не мислете, че ще се превърнем в био магазин/кафе ;)- нищо подобно, но ще продължим да използваме най- качествените продукти ВИНАГИ.
Приготвяме и промъкваме между бисквитките, баничките и кроасаните и по някое по- засукано десертче или солено изкушение. Както се случи наскоро- миналата събота 10-11 февруари направихме Брънч уикенд без глутен.
Имаше толкова много вкусотии- солени и сладки, че така ми течаха лигите докато ги предлагах на клиентите....
Ще направим така, от време на време ще пукаме и тук по някоя по- така рецепта, която може да опитате и вкъщи, пък ние ще ги предлагаме и в кафето от време на време. Нали знаете, че винаги има по нещо различно и вкусно.
Всъщност, някъде в първите постове има бележки за онези здравословни сурови и енергийни бонбонки, които все по- често хапвате при нас. Нека да продължим да вмъкваме и нови изкушения.
Едно от изкушенията, когато влезна да пазарувам в някой магазин са онези Лоакери бисквитки, които са покрити с шоколад, а вътре имат и карамел. Взимам си кутия и я крия в шкафа за спешни случаи (да имаме такъв вкъщи).
Е реших, че е време да намерим алтернативен вариант и да направим наши си, по- чисти от консерванти, стабилизатори и цялата серия добавки за вечно съхранение.
Необходими са ни много малко продукти, малко желание и после насладата е голяма (съхраняват се достатъчно дълго, ако успеете- в затворен съд)
ИИИИ тайната е, че в тях няма глутен, няма млечни продукти, няма яйца, та дори захар или мед, нооо има шоколад.
Веган бисквитки Лоакер ала Атлас
Даа, не изглеждат така изтупани и излъскани като за снимка, но вкуса е уникален.
Какво ни трябва:
за 12 по- големи или 20 малки бисквитки
за бисквитките:
1 ч.ч. бадемово брашно
2 с.л. нишесте от тапиока (става и с царевично нишесте)
1 1/2 с.л. агаве (или подсладител по желание- мед, кленов сироп, стевия)
2 с.л. кокосово масло (разтопено)
щипка сол
за пълнежа:
вариант 1
6-7 фурми (накиснати и пасирани)
вариант 2
5 с.л. лешников тахан
за шоколадовото покритие:
1 ч.ч. черен шоколад (70%)
1 с.л. кокосово масло
Включваме фурната да загрее на 180 и си приготвяме 2 тавички покрити с хартия за печене.
Аз нямах в момента бадемово брашно, но имах бадеми и ги смлях мноооого ситно с чопъра.
За 1 ч.л. брашно около 3/4 ч.ч. бадеми.
От продуктите за бисквитките забъркваме тесто, което разточваме с желаната дебелина за бисквитки (ние ги предпочитаме по- тънички и хрупкави).
Ако са по- дебели времето за печене е малко по- дълго.
Изрязваме формички по желание или нарязваме и поставяме в тавата. Печем до зачервяване (при мен стана много бързо- около 6-7 мин)
Ако не искате да точите може да оформите малки топчета, върху които с помощта на палеца да направите гнезденце, където после ще изсипем пълнежа.
След като бисквитките са изстинали, върху всяка добавяме от пълнежа пожелание и мятаме във фризера, за да стегне- така се работи после по- лесно.
Разтапяме на водна баня или в микровълнова шоколада с кокосовото масло и потапяме всяка бисквитка в него. Поставяме върху хартия за печене, за да стегнат и хрупкаме с кеф :))))))
Пълнежа с фурмите дава карамеленият вкус на бисквитката, а тахановият е така разкошен (особено лешниковият- нутела)
Можем да хрупкаме бисквитките и без шоколада.
Да ви е сладко.
Кафе Атлас
It's very very tasty...........
Приготвяме и промъкваме между бисквитките, баничките и кроасаните и по някое по- засукано десертче или солено изкушение. Както се случи наскоро- миналата събота 10-11 февруари направихме Брънч уикенд без глутен.
Имаше толкова много вкусотии- солени и сладки, че така ми течаха лигите докато ги предлагах на клиентите....
Ще направим така, от време на време ще пукаме и тук по някоя по- така рецепта, която може да опитате и вкъщи, пък ние ще ги предлагаме и в кафето от време на време. Нали знаете, че винаги има по нещо различно и вкусно.
Всъщност, някъде в първите постове има бележки за онези здравословни сурови и енергийни бонбонки, които все по- често хапвате при нас. Нека да продължим да вмъкваме и нови изкушения.
Едно от изкушенията, когато влезна да пазарувам в някой магазин са онези Лоакери бисквитки, които са покрити с шоколад, а вътре имат и карамел. Взимам си кутия и я крия в шкафа за спешни случаи (да имаме такъв вкъщи).
Е реших, че е време да намерим алтернативен вариант и да направим наши си, по- чисти от консерванти, стабилизатори и цялата серия добавки за вечно съхранение.
Необходими са ни много малко продукти, малко желание и после насладата е голяма (съхраняват се достатъчно дълго, ако успеете- в затворен съд)
ИИИИ тайната е, че в тях няма глутен, няма млечни продукти, няма яйца, та дори захар или мед, нооо има шоколад.
Веган бисквитки Лоакер ала Атлас
Даа, не изглеждат така изтупани и излъскани като за снимка, но вкуса е уникален.
Какво ни трябва:
за 12 по- големи или 20 малки бисквитки
за бисквитките:
1 ч.ч. бадемово брашно
2 с.л. нишесте от тапиока (става и с царевично нишесте)
1 1/2 с.л. агаве (или подсладител по желание- мед, кленов сироп, стевия)
2 с.л. кокосово масло (разтопено)
щипка сол
за пълнежа:
вариант 1
6-7 фурми (накиснати и пасирани)
вариант 2
5 с.л. лешников тахан
за шоколадовото покритие:
1 ч.ч. черен шоколад (70%)
1 с.л. кокосово масло
Включваме фурната да загрее на 180 и си приготвяме 2 тавички покрити с хартия за печене.
Аз нямах в момента бадемово брашно, но имах бадеми и ги смлях мноооого ситно с чопъра.
За 1 ч.л. брашно около 3/4 ч.ч. бадеми.
От продуктите за бисквитките забъркваме тесто, което разточваме с желаната дебелина за бисквитки (ние ги предпочитаме по- тънички и хрупкави).
Ако са по- дебели времето за печене е малко по- дълго.
Изрязваме формички по желание или нарязваме и поставяме в тавата. Печем до зачервяване (при мен стана много бързо- около 6-7 мин)
Ако не искате да точите може да оформите малки топчета, върху които с помощта на палеца да направите гнезденце, където после ще изсипем пълнежа.
След като бисквитките са изстинали, върху всяка добавяме от пълнежа пожелание и мятаме във фризера, за да стегне- така се работи после по- лесно.
Разтапяме на водна баня или в микровълнова шоколада с кокосовото масло и потапяме всяка бисквитка в него. Поставяме върху хартия за печене, за да стегнат и хрупкаме с кеф :))))))
Пълнежа с фурмите дава карамеленият вкус на бисквитката, а тахановият е така разкошен (особено лешниковият- нутела)
Можем да хрупкаме бисквитките и без шоколада.
Да ви е сладко.
Кафе Атлас
It's very very tasty...........
Коментари
Публикуване на коментар