Веган Кантучини (веган бисквити) Best ever
Когато ти се хрупка нещо сладко, защо да не си направиш кантучини.
Кантучините са известни като бишкоти ди Прато, двойно изпечени бисквитки, създадени за първи път от италианци.
Сега ще перифразираме техните рецепти и ще направим наша- здравословна, без глутен, без захар, без млечни и яйца. Вегански или постни бисквитки за хапване без угризения и за тайната ни кутийка.
за 20 малки кантучини:
1 1/3 ч.ч. бадемово брашно (или много фино смляни бадеми- кафемелачката върши чудесна работа)1/4 ч.ч. кокосово брашно1 1/2 ч.л. бакпулвер (без глутен)1/4 ч.л. сол3 с. л. чиа, накиснати с 4с.л. вода за 10мин3 с.л. кокосово масло- разтопено2 с.л. агаве (мед или друг подсладител)1 ванилиядобавки: натурален шоколад, филирани бадеми, сушени плодове
Загряваме фурната на 170 и си приготвяме тавичка с хартия за печене.
Смесваме хубаво всички изброени съставки- получава се тесто, което разделяме на две и оформяме върху хартията като тухлички. Печем 20 минути. Вадим и режем на филийки с дебелина колкото пръста (внимателно, че гори) редим обратно в тавичката и допичаме и от двете страни по 10 минути или докато станат хрупкави. След това може да ги потопим в шоколад или да ги хапваме така.
Да ви е сладко.
It’s very very tasty...
by #Cafeatlassofia
Кантучините са известни като бишкоти ди Прато, двойно изпечени бисквитки, създадени за първи път от италианци.
Сега ще перифразираме техните рецепти и ще направим наша- здравословна, без глутен, без захар, без млечни и яйца. Вегански или постни бисквитки за хапване без угризения и за тайната ни кутийка.
тези са с парченца натурален белгийски шоколад
покрити с белгийски шоколад и с парченца от него вътре
за 20 малки кантучини:
1 1/3 ч.ч. бадемово брашно (или много фино смляни бадеми- кафемелачката върши чудесна работа)1/4 ч.ч. кокосово брашно1 1/2 ч.л. бакпулвер (без глутен)1/4 ч.л. сол3 с. л. чиа, накиснати с 4с.л. вода за 10мин3 с.л. кокосово масло- разтопено2 с.л. агаве (мед или друг подсладител)1 ванилиядобавки: натурален шоколад, филирани бадеми, сушени плодове
Загряваме фурната на 170 и си приготвяме тавичка с хартия за печене.
Смесваме хубаво всички изброени съставки- получава се тесто, което разделяме на две и оформяме върху хартията като тухлички. Печем 20 минути. Вадим и режем на филийки с дебелина колкото пръста (внимателно, че гори) редим обратно в тавичката и допичаме и от двете страни по 10 минути или докато станат хрупкави. След това може да ги потопим в шоколад или да ги хапваме така.
Да ви е сладко.
It’s very very tasty...
by #Cafeatlassofia
Коментари
Публикуване на коментар