Ехоо, лятооо и корни
Едно лятно предложение от мен- сладко е и то без угризения :)
Обичате ли корни или пък някои от енергийните барчета :)
Е сега ще ви покажа едно много лесно и относително бързо предложение.
Можеш да си ги вземеш за из път, да те подкрепят на някой туристически поход или за лятната ти почивка. Издържат дълго време в хладилника, та дори могат да бъдат и замразени.
И така в купичка смесваме меда, солта и бадемовото брашно, както и ванилията.
Загракваме фурната на 180 градуса, докато приготвим тавичка с хартия за печене.
Изсипваме сместа в тавичката и печем 20-30 минути.
Охлаждаме около 1 час и след това поне още 1 час в хладилника.
Едно идеално допълнение към кафето ;) или закуската.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Обичате ли корни или пък някои от енергийните барчета :)
Е сега ще ви покажа едно много лесно и относително бързо предложение.
Можеш да си ги вземеш за из път, да те подкрепят на някой туристически поход или за лятната ти почивка. Издържат дълго време в хладилника, та дори могат да бъдат и замразени.
Рецептата е убийствено леса:
За около 15 парчета
1/3 ч.ч. мед
1 с.л. ванилов екстракт или 1 пакетче ванилия
1/4 ч.ч. бадемово брашно- то служи за спойка между съставките
1/8 ч.л. сол (не я забравяйте)
1 с.л. кокосово или бадемово масло
1 1/3 ч.ч. бадеми (аз смесих орехи и бадеми до необходимото количество)
може да използвате ядките които обичате- кашу, бразилски орех, пекан, кедрови ядки
5 големи фурми (към тях добавих червени боровинки- те придават малко по- профирен вкус)
3/4 ч.ч. слънчогледови семки (тук отново се импровизира в тези от снимката има сусамено семе, ленено и маково семе)
|
И така в купичка смесваме меда, солта и бадемовото брашно, както и ванилията.
В блендера или на ръка раздробяваме фурмите и червената боровинка, след това към тях добавих и бадема и орехите. Ядките има нужада просто да се начупят на по- големи парчета.
Аз прекалих малко с раздробяването, но си взех забележка за следващият път.
Аз прекалих малко с раздробяването, но си взех забележка за следващият път.
Изсипваме сместа в тавичката и печем 20-30 минути.
Охлаждаме около 1 час и след това поне още 1 час в хладилника.
Режем на парчета и готово. За любителите на шоколад, може да разтопите натурален шоколад и да потопите барчетата от едната страна или да ги поръсите отгоре :)
Но и без шоколад е супер!
Може да импровизирате със съставките. При мен обикновено с тава с налични такива :)Но и без шоколад е супер!
Едно идеално допълнение към кафето ;) или закуската.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Коментари
Публикуване на коментар