Къде е кафето в София / Specialty coffee in Sofia

Къде в София мога да изпия едно наистина вкусно, чисто, истинско кафе?




Два бленда от сертифицирани специални кафета с история, от фермата до чашката ароматно, плътно кафе или капучино. Освен това още пет едносортови арабики, за да усетиш вкуса и аромата на кафето от извора, от градините на кафето. А, да и всеки месец още една арабика изпечена специално за филтър - V60 или френска преса, така че да излязат наяве истинските аромати и вкусове.

В Кафе Атлас отделяме огромно внимание на кафето което предлагаме, защото вярваме в качеството и разнообразието и както ние бихме искали да изпием едно вкусно капучино, така го предлагаме и на вас.

Отне ни над две години да разработим вкусово основния бленд който предлагаме, но времето и усилията си заслужават и ще продължим да го развиваме и занапред. Благодарение на нашия пекар постигнахме едно много балансирано, плътно кафе с изразен аромат на какао и карамел и страхотен послевкус на сладък тютюн.
Бленд от най-качествени арабики с изразена сладост и много ясна Бразилска следа. Еспресо или капучино, избора е чудесен. Деликатна киселинност, ухайна чаша еспресо с плътно кадифено тяло.


Всички сортове в нашите смеси са Specialty Coffee Certified, като основния бленд се състои от шест арабики - Гватемала Ел Хато, Етиопия - Сидамо, ЕлСалвадор - Сан Луйс, Бразилия - Лагоа до Моро, Индия - Велакадай и Бразилия - Самамбая. Всички тези ферми са сертифицирани и доказали качеството на сортовете който отглеждат.






Сега малко информация за нашето Био кафе:

Тройно сертифицирано кафе (със сертификат за Органичен продукт, а също така и сертификати от Fair Trade/Справедлива търговия/ и CSC), богато на качество и на история. Кооператива Агроария Cafetalera Ecologica Alto Palomar днес има около 120 фермери, отглеждащи кафе в съответствие със строгите критерии за биологично земеделие. Зърната се берат ръчно и реколтата се обработва на място при пълно зачитане на етническите, социалните, етичните и екологичните ценности на района на отглеждане и на населението му. Сертификатът за справедлива търговия свидетелства за ползата от производството на това кафе за социалното развитие и местната икономическа жизнеспособност. Освен това, качеството му е сертифицирано от CSC®. Кафе, придружено от много гаранции, с които се гордеем!

В допълнение към всичко това, невероятният характер на това кафе ще ви зашемети с постоянно качество, баланс и различни сензорни характеристики. Неговите нюанси на мед, препечен бадем и сладък тютюн вървят заедно с богата консистенция и деликатна киселинност. Какаовият послевкус ще ви доставя удоволствие дълго след последната глътка. Идеално е за самостоятелно еспресо по всяко време на деня, но също така е и перфектен другар на печените сладкиши за закуска. 


www.cafeatals.eu
www.facebook.com/cafeatlassofia

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сурови бонбонки за бебета :)

Бананови бисквитки- 10 минутни

Бисквитеното чудовище