Nutella, ама не съвсем :)

Домашно шоколадово кремче.

Много обичам нутела. По цяло малко бурканче сме изяждали наведнъж.
Проблемът е обаче, че ми се ще после да няма гузна съвест ;) от това което сме хапнали.
За това се заех с направата на домашно кремче. 
Оригиналната рецепта за домашна нутела без сухо мляко и различни junk добавки е с лешници, какаово или кокосово масло, но аз малко поопростих рецептата.

И така.
За една вкусна закуска- филийка с шоколад, палачинка или просто кремче:

1 чаша сурово кашу
1 чаша обезкостени и обелени фурми (предварително накиснати във вода за около 3-4 часа)
1/2 разтопено кокосово масло и към него добавена 1 с.л. пълномаслено какао
50 мл от водата в която са се киснали фурмите 
и по желание ванилия

С това количество продукти приготвих 1 кутийка кремче.

Да се захващаме.
Трябва ни блендер ;) (че без него на къде сме )
Първо смиламе кашуто на прах и към него добавяме всичко останало. 
Моля, оставяйте по няколко секунди почивка на блендера, защото трябва да поработи малко повече, за да се получи гладка хомогенна смес (освен, ако блендера не е по- мощен). 
И готово.
Изсипваме в купичка и прибираме да стегне в хладилника.

В последното кремче което правих и което ще видите на снимките добавих и бадеми (но не ги накиснах предварително) и останаха трохички. Да знаете, ако нямате толкова много кашу, а имате и сурови бадемки в къщи пак може да направите кремче, но ги накиснете и обелете преди да ги използвате. 

И воаля: 




ДА ВИ Е СЛАДКО !!!




create in 
Cafe Atlas 
Sofia

Популярни публикации от този блог

За едни по- здравословни бисквитки Лоакер

Био кафе директно от източника - в Кафе Атлас София

Къде е кафето в София / Specialty coffee in Sofia