Бисквитки към кафето
Мислех си за нещо, което идеално да приляга към чашата ми сутрешно кафе.
Трябваше да е много хранително, за да няма нужда да се закусва след това и да дава много енергия. И хоп....
Достатъчна беше само една бисквитка и оправи нещата :)
Бисквитки със сусамов тахан
този път не са толкова бързички, защото им трябват 10-12 мин във фурната.
100гр. овесени ядки смляни на брашно
150 мл мед
150 мл сусамов тахан
около 40 гр. сурови бадеми (смляни на по- едро) или друг вид ядка, като на пример лешник
честно казано може и без тях, защото сусамовият тахан придава много силен вкус.
иии Сусамово семе за овалване на бисквитките.
Смесваме сухите съставки обесеното брашно и ядките и към тях добавям смесените мед и сусамов тахан. Бъркам с лъжица до получаване на хомогенна смес. Оформям малки топчета и ги овалвам в сусамово семе като леко ги притискам, за да се получат бисквитки.
Нареждам в тавичка покрита с хартия за печене- нареждам ги по- на рядко, защото се отпускат от меда при печене.
Печем за 10-12 мин в загряна на 180 градуса фурна.
Оставете ги да се охладят напълно преди консумация.
Когато са топли бисквитките са доста меки и чупливи- изстинат ли стават истински бисквитки :)
Под ръка имах и солен сусамов тахан, така че си позволих да си направя и солени бисквитки- без мед - само овесено брашно и тахан :)
Получиха се малко ронливи и крехки, но вкусни. За тези които не обичат толкова много сладките неща:
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Трябваше да е много хранително, за да няма нужда да се закусва след това и да дава много енергия. И хоп....
Достатъчна беше само една бисквитка и оправи нещата :)
Бисквитки със сусамов тахан
този път не са толкова бързички, защото им трябват 10-12 мин във фурната.
100гр. овесени ядки смляни на брашно
150 мл мед
150 мл сусамов тахан
около 40 гр. сурови бадеми (смляни на по- едро) или друг вид ядка, като на пример лешник
честно казано може и без тях, защото сусамовият тахан придава много силен вкус.
иии Сусамово семе за овалване на бисквитките.
Смесваме сухите съставки обесеното брашно и ядките и към тях добавям смесените мед и сусамов тахан. Бъркам с лъжица до получаване на хомогенна смес. Оформям малки топчета и ги овалвам в сусамово семе като леко ги притискам, за да се получат бисквитки.
Нареждам в тавичка покрита с хартия за печене- нареждам ги по- на рядко, защото се отпускат от меда при печене.
Печем за 10-12 мин в загряна на 180 градуса фурна.
Оставете ги да се охладят напълно преди консумация.
Когато са топли бисквитките са доста меки и чупливи- изстинат ли стават истински бисквитки :)
Под ръка имах и солен сусамов тахан, така че си позволих да си направя и солени бисквитки- без мед - само овесено брашно и тахан :)
Получиха се малко ронливи и крехки, но вкусни. За тези които не обичат толкова много сладките неща:
Идеалното допълнение към кафето :)
Коментари
Публикуване на коментар