Сурови бонбонки

Да продължим кулинарната поредица с още едни сурови бонбонки.

С ФУРМИИИИ
Да развихрим въображението си!

Трябват ви 10-15 мин и десерта е готов. Или пък в Кафе Атлас има готови :)

За съжаление не мога да ви дам точна рецепта, защото всеки път става на око, но мога да ви ориентирам.

Основната смес за тестото за бонбоните се прави от фурми (или пък сини сливи)- те са свързващата съставка.
Обезкостявате или купувате обезкостени- колкото по- преснички и меки- толкова по- малко слагате в блендера.
Смлени овесени ядки- за алергичните към глутен може и без тях или пък брашно от рожков.
Бадеми- за предпочитане е да ги накиснете предварително- (когато бързам пропускам този момент)
Орехи- на същият принцип като бадемите
Ядки по желание- може де добави кашу на пример.
В зависимост какво имам в къщи слагам червена боровинка или годжи бери :) 
Всичко е въпрос с какво разполагате- а хубавото е, че всеки път стават различни.
За да са по сочни слагам (пак понякога) 1 л. кокосово масло.
Може да добавите ленено и сусамово семе, както и кокосови стърготини.

Различен вкус придава и какаото- ако искам да са по- шоколадови, в сместа слагам и 1-2 лъжички натурално какао.

Любимият ми блендер омесва всичко на тесто, от което си правя топчета.
Пак по желание ги панирам в кокосови стърготини, какао, сусам или ги оставам натурални.
П.С. ДЕЦАТА много харесват какаовите и сусамовите бонбонки ;)

Съхраняват се за по- дълго в хладилник- за предпочитане до 10-15 дни.




ДА ВИ Е СЛАДКО!

Популярни публикации от този блог

За едни по- здравословни бисквитки Лоакер

Био кафе директно от източника - в Кафе Атлас София

Къде е кафето в София / Specialty coffee in Sofia